fredag 15. mai 2015

BLOMSTRING I BREKKEPARKEN

Torsdag var vi en tur i Brekkeparken i Skien. Vi hadde hørt mye om den flotte tulipanblomstringen som er der hvert år. 
Det var mange mennesker i parken, fridag og sol og god stemning. Veteranbiltreff gjorde også sitt til det myldrende folkelivet der. Vi konsentrerte oss dog om blomstene.Parken og blomstringen falt virkelig i smak, og HERRENE i HAGEN var godt fornøyd etter 4 timers blomsterbeskuelse, med kaffe og kakepause på Brekkeparken Kafe.Litt fakta om parken, sakset direkte fra Telemark Museum:

Brekke huset fine familier 
Gården har huset flere fine, tradisjonsrike familier fra Skien, mest kjent for ettertiden er Aall-familien, med Niels Aall som overhode.
Han kjøpte Søndre Brekke i 1810 og solgte prakteiendommen til sin sønn Hans Aall i 1830.
Praktfullt interiør
Hovedhuset ble bygd i 1780, det har et praktfullt interiør som stadig er under rehabilitering. I 2014 åpnet vi prinseværelse, det er det siste rommet i hovedbygningen som er under rehabilitering. Begrepet prinseværelse brukes fordi det var dette rommet dansk-norske prins Christian Fredrik brukte under et besøk i 1813.  Våren 2015 er vi i gang med undersøkelser av Nordfløyen. Hvilke farger og materialvalg er de opprinnelige? Målet er å sette i stand ballsalen, slik den en gang var. Den grå dame
Hovedbygningen byr også på historien om "Den grå dame" - en gjenganger som vekker stor interesse hos publikum, og som mange hevder å ha sett opp gjennom årene.  Hvem denne damen er, som stadig går igjen på Brekke, strides det om, men alle historiene knytter seg til den dansk-norske prins Christian Fredrik som besøkte gården som stattholder (kongens stedfortreder) i 1813.Tulipanpark
Søndre Brekke ligger i den flotte Brekkeparken, en park som er inspirert av engelsk landskapsstil. Siden museet åpnet i 1909 har Brekkeparken vært byens folkepark, og den er åpen for publikum hele sommersesongen. Blomsterprakten i Brekkeparken er viden kjent, og 30.000 tulipanløker er i jorda!Stuer fra Telemark
Bondebygningene i Brekkeparken representerer Telemarks kulturhistorie, og forteller om boforhold og byggeskikk i Telemark. I parken finnes også et arbeiderhjem fra tidlig 1900-tallet,  en gammel butikk fra Kleiva, lekestue, paviljong og andedam. Har du anledning er absolutt Brekkeparken verdt et besøk nå i blomstringen.Vil du se flere bilder kan du følge denne linken HERRENE i HAGEN på flickr.


God fornøyelse!!
6 kommentarer:

 1. Så flott blomstring det er der! Litt av et hav med tulipaner :)

  SvarSlett
 2. Flott løkblomstring i Brekkeparken.!!
  Det må jeg få med meg neste år, var ikke klar over blomstringen der.
  Det er nå notert .-))
  Ha en fin 17.mai
  (har 17.mai programmet fra Sandefjord ,1945, i "samlersapet mitt)

  SvarSlett
 3. For et paradis dette var med de vakreste tulipanhav. Her har dere virkelig boltret dere. Har aldri hørt om denne plassen. Takk for inspirasjonen. Her skal jeg nok avlegge et besøk før eller siden.
  Ha gode vårdager.
  Jannicke

  SvarSlett
 4. Lekkert, lekkert!! Skjønner godt at dere brukte 4 timer der, for et paradis for blomsterelskere! Flotte bilder som gir lyst til å løpe i vei for å oppleve parken...dessverre litt langt unna for meg... men håper andre kan nyte det.
  Ønsker dere en fin maiuke :-)

  SvarSlett
 5. Så flott det er der. Takk for tipset. Visste ikke om denne.
  Spørs om det ikke blir en tur dit, ja:)

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett