søndag 12. april 2015

NYTT BED PÅ 1-2-3

Vi har et bed på sydsiden av huset vårt, det er det første du ser når du kommer inn på eiendommen. Der har allerede Vinterblomst og Snøklokker avblomstret. Ikke har vi gjort stort annet enn å rake vekk løv og klippe ned stilkene på stauder og peoner heller.

Klar for "makeover" - dere ser det trengs.


Men nå skulle vi ha lammelår til middag, og middagsgjestene skulle ankomme tidlig kveld. I tillegg til god mat, ville det også være hyggelig at gjestene fikk en blomstrende velkomst.

Hva gjør man da en formiddag for å få fikset bedet ganske kjapt? Jo, løsningen var ganske enkel.

Først sørget vi for å avgrense bedet, plenen hadde sneket seg mye lenger inn en den skulle. Det hjelper så utrolig mye med en pen kant. Fram med spaden, og sett igang. Det er smart å stå på en lang planke å stikke spaden langs kanten på den, da får du en pen rett kant. 

Så kan en jo luke litt mens man er i gang. Det ser alltid bra ut når man får fjernet det verste av ugress og gamle planter.

Men - hva når det ikke er særlig frodig ennå, og ikke annet enn Hyasinter og noen Muscari som blomstrer?

Vel, da kan man som vi gjorde ty til noen av våre spontaninnkjøpte planter som står i potter og urner.

Her er bedet ferdigkantet, og "nyplantingen" er på plass.


Vi gravde rett og slett ned pottene på noen ledige plasser i bedet. La litt jord over slik at ingen skulle se at blomstene står i potter - og vips, så har vi et frodig, deilig blomstrende vårbed med iris, krokus, villtulipan og diverse påskeliljer.

Her ser vi plantene fra en lavere vinkel.

Det beste med dette er at når plantene er avblomstret så tar vi dem bare opp av bedet, og planter dem der de skal stå (ja, vi skal lage nye bed i løpet av vår/sommer, og gleder oss veldig til dette).

Nærbilde av krokus og tulipan.

Til de andre plantene (som har fast plass) gror til i bedet, så har vi ihvertfall fått et deilig og frodig vårbed.


4 kommentarer:

 1. Deilig med farger i hagen, spesielt så tidlig på våren. Gleder meg til snøen slipper taket her også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi trenger litt farger i hagen. Vi har veldig mye gult nå, men snart kommer tulipaner i forskjellige farger - så da blir det ennå mer fargerikt. Skjønner du gleder deg til snøen forsvinner - våren er jo en deilig tid da. Ha en fin kveld.

   Slett
 2. Ja det ble fint, og jeg liker særlig godt den rette kanten. Det gjorde seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hjelper på med litt "militær presisjon". Er kjempefornøyd med resultatet :-)

   Slett