lørdag 11. april 2015

HIPP HURRA WISTERIA

Endelig – etter 7 års lantidsplanlegging har vi endelig fått oss vår egen Blåregn - Wisteria sinensis 'Prolific'.  Vel – når sant skal sies så har det vel ikke akkurat vært så stor planlegging. Vi har hatt sett mange – og likt få, derfor har det drøyd såpass lenge med å kjøpe en. Nå fant vi et prakteksemplar (synes vi) som vi ikke kunne motstå, og slo til med en gang.

Wisteria sinensis 'Prolific'


Denne har en sterk og nydelig duft. Andre vi har sett på tidligere har ikke duftet, derfor har de blitt forkastet.

Pausekroken - det mest benyttede sted i hagen.


Da planten har stått i drivhus må den også være “klimaflyktning” – slik at vi flytter den inn i garasjen hver kveld.

Den har lange nydelige blomsterklaser på hele 15-25 cm. Den skal visstnok bli opptil 8 meter høy, men ikke mer enn 3 meter bred, så noen blomstrende villvin er det ikke akkurat.

Store deilige blomsterranker


Fortsatt  er det mange knopper som venter på å springe ut, så den blomstrer nok en god stund til.

Nydelig blåfarve - og den dufter helt himmelsk.

Vi gleder oss til at vi kan plante den. Til da – så får vi nyte synet og duften av den om dagen, og bære den inn om kvelden.7 kommentarer:

 1. Nydelig! Jeg kjøpte en i fjor, er veldig spent på hvordan den blir i år. Synes de er fantastiske. Hilsen fersk blogger elnashage 🌸🌸🌸

  SvarSlett
  Svar
  1. JA - de er fantastiske!! Dufter din Wisteria? Når vi går inn i garasjen for å ta den ut om formiddagen så er det en helt nydelig duft som møter oss. Har lyst på flere. Ha en fin helg.

   Slett
 2. Wisteria er en drøm! Men det er vel bare i de milde strøkene det går med Wisteria? Hvis jeg skulle hatt Wisteria, ville jeg absolutt hatt en som dufter. Visste ikke at det var forskjell på dem mht til duft. Nydelig blomsterfarge har Wisteriaen deres også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, vi er veldig fornøyd med den, og nyter duften hver dag. Vi har plassert den i hjørne ved inngangsdør så når døren står åpen kjenner vi duften helt inn. Selve duften er kanskje ikke så forskjellig på Wisteria, men intensiteten er variabel. Mener å ha lest at det har kommet en som har herdighet H4, men finner ikke ut hvor jeg har sett det i farta. Ha en fin kveld.

   Slett
 3. Fantastiskt vacker, köpte en förra året, hoppas så att den har klarat vintern. Ha det gott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er vakker. Blir spennende å se/høre om din har klart vinteren, men det håper vi jo. Ha en fin kveld.

   Slett
 4. Jeg har så lyst å plante en slik en bak i hagen min, så jeg lurte på hvor dere kjøpte deres? Jeg har vært i flere hagesenter og de selger dem ikke over alt desverre.

  SvarSlett