lørdag 18. april 2015

HAGEMESSEN 2015

Da fikk HERRENE i HAGEN endelig vært på sin første hagemesse.

Vi ankom messen ved 14 tiden i strålende solskinn og i kjempegodt humør.
Når vi hadde fått parkert og var på vei inn i messehallen, så vi fornøyde besøkende komme ut med handlevogner fulle av planter. Gud som vi gledet oss.

Den første vi skulle besøke var Gartneriet Spiren som selger Helleborus. Og for en velkomst vi fikk, juleroser/påskeklokker så lang øyet kunne se. Det var bare å lete frem de flotteste plantene av det utseende vi ville ha. Vi fikk en god prat med både mor og sønn, og mange gode tips hvordan vi kunne plante og stelle med Helleborusene vi kjøpte. Vi skal ærlig innrømme at noen av plantene også ble kjøpt etter spontanitetsplanleggingen vi driver med.


Det ble 4 poser Helleborus med oss hjem.

Det var Helleborus i mange farger, mørk fiolett, hvite, gule, grønne, enkle og doble. Valget var ikke enkelt - så vi tok med oss noen ekstra, for å være helt sikre. Nå skal vi lage et flott Helleborus bed. Vi vil vise dere bilder av alle Helleborusene vi kjøpte i et annet innlegg.


Helleborus. Disse snek seg inn i bilen og ble med oss hjem.

Deretter gikk turen via andre utstillere til Rep & Lera. De er et keramikkverksted og butikk hvor Susanne "Sanna" Nilsson, lager og selger sine unike keramikkprodukter.


Sanna Nilsson fra Rep & Lera foran de flotte fuglene hun lager.
Vi falt pladask for disse fuglene, og kjøpte med oss 4 stykker som vi skal plassere i hagen. Disse fuglene tåler frost og kan stå ute hele vinteren. Jippi.


5 gode venner fra Rep & Lera.

Det er ingen hemmelighet at vi ønsker oss et stort drivhus eller orangeri. Vi har på en tidligere messe (ikke hagemesse) sett på et stooort orangeri som heter Victoria. Og sannelig min hatt - hva var det som var utstilt på messen om ikke orangeriet vårt.


Victoria Gardenhouse fra Bossons.

Forløpig kan vi bare drømme om dette orangeriet fra Bossons, som har en høyde på hele 5,5 meter, da vi ikke har plass i hagen nå. Prisen; 695000, avskrekkende for mange - men for dem som har både penger og plass, og ønsker seg et orangeri - GO FOR IT!!


Kan brukes fra alt fra drivhus til vinterhage og kafé eller restaurant.


Hvis man kan nøye seg med noe mindre så er jo drivhuset fra Gabriel Ash noe å vurdere. Dette forhandles av solfang.no.


Drivhus fra Gabriel Ash i sedertre.

Drivhuset er håndlaget i sedertre og har herdet sikkerhetsglass. Modellen vi har tatt bilde av heter Portico, og koster fra 156500.


Inngangspartiet til drivhuset.

Ellers kan nevne firmaet Hagefokus som holder til på Nesodden. De har mange fine urner og fontener. Utvalget kan du se på bloggen deres som du finner her.

I år har de bygget opp en "kunnskapsgate" med diverse foreninger, slik som Norsk Roseforening, Norsk Fuchsia Selskap, Pelargoniumens Venner og mange andre. Vi falt spesielt for Gamle Hvam museums plantesamling. Mari Marstein er kvinnen som siden 2003 har samlet inn stauder som var vanlig i gamle hager fram til 1950. De finner du på facebook ved å følge denne linken her.

Det var også et godt utvalg i hagemøbler, noe for (nesten) enhver smak. Vi nevner også at det var et utall av forhandlere av drivhus i alle prisklasser og masse blomsterløk fra Holland.

Vi var også innom standen til ASAK for å titte på belegningsstein. Der ble vi også henvist til "Designhagen" i Hall E. Miljøet "1001 natt" var navnet på deres bidrag.  Dette var absolutt vår favoritt bland designhagene. Flott miljø.


ASAKs miljø - "1001 natt"

Den som kanskje hadde det mest kontemporære og urbane standen var Darren Saines Hagedesign. En fantastisk inspirerende design for alle med funkisboliger og sans for det mere moderne uttrykk. Messens eneste vertikale hage. Da vi kom hjem oppdaget HERRENE at hverken eller hadde tatt bilder. Men vil du se hvordan den ser ut kan du følge denne linken her.

VI SAVNET: mer fisk og vannliljer til folket, enda bedre messetilbud (ja, vi er kresne - og vi får faktisk bedre og mye billigere syriner til full pris her i Vestfold). Savnet også litt mer av det spesielle når det gjelder salg av planter, da vi allerede har besøkt Hageland en god del ganger.

Konklusjonen fra HERRENE i HAGEN: Alt i alt - et meget vellykket besøk på Hagemessen 2015. Vi gir den 4 juleroser og en margeritt (eller som VG ville sagt: terningkast 4)

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja - vi falt pladask for disse. Ha en fin kveld.

   Slett
 2. Heisan.
  Morsomt innlegg fra Hagemessen og helleborusen hos gartneriet Spiren er jo verdt en tur alene .:-) Jeg sto på stand for "Hagegal.no" to av dagene, så jeg fikk jo gått litt rundt og kjøpte meg en Cypripedium calceolus (Marisko), japansk trepion og et fransk søtkastanjetre jeg regner med ikke takler min hardførhetssone, men den som ikke våger.... ;-)
  Den standen med keramikkfuglene må jeg har gått glipp av!? Flotte fugler dere sikret dere.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Googlet søtkastanjetre - så virkelig flott ut. Kunne tenkt oss et slikt, men det får holde med "Kastanje Vulgaris" som vi har ;-)) Og du har helt rett - man må våge litt også.

   Det var ikke store standen hun hadde med keramikkfugler, men vi hadde sett litt på utstillernes sider på forhånd. Foreløpig står de på spisebordet inne og har "intense samtaler" med hverandre. De flytter nok ut etterhvert som det blir varmere. En fortsatt fin dag ønskes deg også.

   Slett
 3. Så flotte juleroser, påskeklokker dere kjøpte! Jeg var der på lørdag og fikk med meg hjem min "kvote" av de også :) Det er fjerde året jeg er der, og hver gang har jeg kjøpt flere påskeklokker. Begynner å blir noen her nå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - vi fikk med oss noen hjem (sikkert noen for mange). De er så flotte og vanskelig å motstå. Vi gleder oss i hvertfall mye over dem. Ha en fin kveld.

   Slett