tirsdag 24. mars 2015

MAN TAGER HVA MAN HAGER......

Når det blåser på toppene – og det hadde det gjort forleden natt, med det resultat at 1 - en - Narcissus Tahiti hadde brukket.

Vel – da ønsker vi, herr Rose og herr Staude, den velkommen inn i varmen, og lager en liten kreasjon rundt den.

Narcissus 'Tahiti'

Hva kan man bruke i tillegg? Vel – man tager hva man hager. Dermed bar det ut på jakt etter, tja - hva er det egentlig å finne i slutten av mars?? 

Ååååå – store fine Thujahekken mot nabo, du glitrende Brabant – hva kan du avse til meg i dag? Jeg vaier i vinden men har alltid noe å gi, så ta det du trenger for å bli blid. Takk som byr sa herr Staude – og klippet av en liten gren. Må jo ikke skamfere den 5 meter høye hekken som vi er blitt så glad i. Du kan si den vokser med deg, og høye hekker skaper gode naboer.

Men kjedelig – en Narcissus og en gren av Thuja B. Blir ikke mye kreasjon av det.

Okei, hva annet har vi som vi kan fylle vasen med…… Oretrær – dere vakre og høye, kan dere forbarme dere over en amatørkreatør som trenger noe på sin vei. Ja – bare forsyn deg, vi er her for deg. Og så ble det nå slik at det ble et par små kvister av Oretreet også. Synes jo knapt at man har tatt noe der.

Begynner å ligne på noe nå kanskje – men vi trenger absolutt mer. På vandring passeres både eple- og morelltre, men de får stå i fred.

De som derimot må ofre seg er vår kjære fru Forsythia – (du gamle du gode du deilige gullbusk), som måtte gi fra seg to små kvister. Det er helt greit bare du ikke tar grenen med blomsterknoppen min på – vær så snill å la den stå, ba fru Forsythia. Det ønsket ble respektert.

Gullbusk - "fru Forsythia"


Som Karin Boye skriver: "Ja visst gör det ont när knoppar brister." Og med det i tanken så forsvant også to små grener fra Brudespireaen – men kun for å lette litt på smerten kjære deg.

Brudespirea - "søster Grefsheim"


Med hjelp fra våre venner i hagen, Narcissus Tahiti, bror Brabant, herr Alnus Glutinosa, Fru Forstyhia og søte søster Grefsheim så blir det vei i vellinga.


Miks oss sammen så skal vi glede deg. Som sagt så gjort – enklere og greiere kan det ikke bli. Og snipp snapp snute - så stod kreasjonen ute.


Narcissus Tahiti, bror Brabant, herr Alnus Glutinosa, Fru Forstyhia og søte søster Grefsheim samlet i en liten vase.

4 kommentarer:

 1. Velkommen i bloggverdenen! Dette var underholdende lesing fra dere! Noen ganger kan en enkelt blomst være blikkfang i det grønne og ikke konkurrere med flere andre blomster. Ha en fin helg! Hilsen Anne-Kristin i Bergen (lykkelig i hagen)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og takk for din velkomsthilsen. Vi må innrømme at vi tidvis i denne vidunderlige nye bloggverden føler oss som "Alice i Hageland".
   Og ja, vi er noen ganger tilhengere og fan av det enkle, men som regel faller vi for det fantastisk intrikate, frodige og kompliserte, som barokkhager og buketter ala et Willem van Aelst maleri. Vi ønsker deg en god påske. Ha en glad hagedag.

   Slett
 2. Så morsomt dere skriver! Har lest om frostnatta også. Jeg glemte tomatene mine ute ei frostnatt en gang - og mista hele tomatavlingen det året - Sukk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, hyggelig at du synes det. Forstår veldig godt ditt "Sukk", da det er veldig kjedelig å miste planter. Nå er det ut igjen for å sette Allium i garasjen - stoler fortsatt ikke på at temperaturen skal holde seg. Fortsatt god påske til deg :-)

   Slett